aztec two-step nu

aztec two-step

aztec two-step toen

het laatste album...

het eerste album

De Texas Two-Step is een bekend dansje. De Aztec Two-Step is een folkduo dat je zou kunnen omschrijven als de Texas-Two-Step-met-een-twist. Hun eerste album verscheen ruim dertig jaar geleden op Elektra, hun laatste vorig jaar in eigen beheer. En die eerste is via hun eigen website ook weer gewoon te bestellen. Dat is zeker het overwegen waard, want hoewel het duo in Nederland eigenlijk nauwelijks bekend is geworden maken ze al meer dan dertig jaar ontzettend leuke folkmuziek.

Op hun laatste album, Days Of Horses, klinken ze nog net zo fris en jong als op hun titelloze eerste album. En ze schrijven ook nog steeds verrassende teksten. Luister maar eens naar I Don't Believe in Jesus (but I sure do like his songs), dat op een lichte manier beschrijft hoe je als ongelovige toch erg van gospel en andere religieuze muziek kunt genieten.

Op hun eerste album speelden grootheden als Doug Dillard en Jerry Yester mee, terwijl Yester (van Lovin' Spoonful-faam) het album ook produceerde. Het klinkt dan ook vanaf het begin uiterst professioneel, terwijl er toch lekker los akoestisch gespeeld wordt. De muziek van het duo, Neal Shulman en Rex Fowler, klinkt hier al als de beste folkpop die er te vinden is, met fraaie harmonieuze samenzang, mooie liedjes en helder klinkende arrangementen. Denk daarbij aan een band als America of Poco. Alhoewel... vergeet dat laatste maar, want Aztec Two-Step heeft wel degelijk een eigen geluid.

Op hun laatste album spelen er geen beroemdheden meer mee, maar wel een aantal muzikale vrienden die precies aanvoelen wat de muziek van Aztec Two-Step nodig heeft, waardoor je steeds het gevoel hebt dat elk liedje optimaal tot zijn recht komt. En ja, die liedjes... Heerlijk. Als ik merk hoe heel veel van die liedjes in mijn hoofd blijven hangen, waardoor ik de hele dag door wel één van hun liedjes loop te zingen, ben ik er verbaasd over dat ze niet veel en veel bekender zijn. En ik vind dat Dr John hun "I Don't Believe in Jesus" zou moeten opnemen.

Op hun website kun je ook fragmenten van hun laatste album beluisteren.

terug naar de startpagina van moors magazine