rumors of reason

chauncey bowers
- rumors of reason

bowers live

 

Chauncey Bowers studeerde cellulaire biologie aan Harvard en hij is als professor overdag dan ook bezig met wetenschappelijk onderzoek, terwijl hij zich in de avonden met zijn tweede passie bezighoudt - de muziek. Bowers schrijft liedjes, die hij zingt terwijl hij zichzelf voorttreffelijk op de gitaar begeleidt. Live komen daar Ed Tree en zangeres Lisa Turner nog bij, maar voor zijn debuutalbum kwamen er nog wat topartiesten bij.

Op dat debuutalbum, Rumors of Reason, dat niet bepaald klinkt als het product van een amateur, hoor je vijftien uiteenlopende liedjes, die een paar dingen gemeen hebben - de intelligente teksten, de voortreffelijke arrangementen en de pakkende melodieŽn. Bovendien heeft Bowers ook nog gevoel voor humor (luister naar het heerlijke Stray Trombone!), waardoor je hier niet alleen maar liedjes hoort over moord en doodslag en demonen.

Er zijn een paar fraaie liefdesliedjes, er zijn wat mooie verhalen, er zitten mooie filosofisch getinte liedjes tussen, en het klinkt gewoon allemaal goed en overtuigend. Mooi groeiplaatje. Aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine