creeping time

creeping time

de band

 

 

 

Creeping Time is een stringbandachtig kwartet. Dat wil zeggen dat je hier de gebruikelijke instrumenten hoort - fiddle met name, en gitaar, mandoline en een staande bas, maar ook, en dat is wat minder gebruikelijk bij een stringband, drums en percussie. Maar het werkt voortreffelijk, dat moet gezegd. En er wordt gespeeld zoals dat bij goede stringbandmuziek hoort - energiek, enthousiast, akoestisch en klinkend alsof ze gewoon live samen staan te spelen, wat ze waarschijnlijk ook deden bij de opnames voor Cheap American Lager.

Michael Spaly speelt gitaar, mandoline en soms fiddle en zingt, Ken Nottingham speelt de staande bas en zingt en samen zijn ze verantwoordelijk voor dertien van de veertien nummers op hun laatste cd. Nottingham neemt het leeuwendeel voor zijn rekening. Het veertiende nummer werd geschreven door fiddler Kjell Anderson. Drummer/percussionist Dave Forrester doet verder nog wat achtergrondzang. Samen vormen ze een fantastische band, geworteld in de traditie, maar met een eigen geluid, vooral dankzij de drummer.

De nummers zijn sterk, er wordt goed gezongen en zeer prima samen gespeeld. De titel van hun laatste cd, Cheap American Lager, zou je nog op het verkeerde been kunnen zetten, want de muziek die dit gezelschap maakt is niet zo plat als de titel doet vrezen. Lekkere stringbandpop, dat is misschien nog de beste omschrijving. Maar je mag het ook newgrass noemen, of grassrock.

terug naar de startpagina van moors magazine