flamencobox een doos vol flamenco!

 

 

De drogisterijwinkels van Kruidvat staan bekend om hun uitstekende klassieke cd's die je er vaak voor absurd lage bedragen kunt kopen (de complete Mozart op 170 cd's van uitstekende kwaliteit voor nog geen negentig euro!). Minder bekend is dat dezelfde platenmaatschappij, Foreign Media Music, ook op het gebied van wereldmuziek actief is op haar sublabel Casa de Musica.

Dankzij The History of Flamenco hebben we ons hier dagen lang kunnen onderdompelen in de passievolle wereld van de flamenco. Op twaalf cd's vind je flamenco's uit de eerste helft van de twintigste eeuw, ongeveer tot aan de jaren zestig. Drie cd's die vooral aandacht hebben voor de zang, drie met gitaarmuziek, drie met dansmuziek, twee cd's "la rumba" en eentje met populaire liedjes.

De box kent wat kleine schoonheidsfoutjes. Zo klinken een paar oudere opnames wel erg schel en gaat in het boekje de Nederlandse introductie over in Engelstalige stukjes over de verschillende artiesten. Prima informatie overigens, en er staan erg veel nummers op die je aansporen om verder te gaan zoeken. Maar als je deze doos hebt aangeschaft ben je voorlopig wel even zoet. Je kunt deze muziek ook beter enigszins gedoseerd tot je nemen, want zoveel passie en vuur achter elkaar kunnen de gezondheid schaden.

Alle gekheid op een stokje - dit is een meer dan uitstekende verzameling flamenco's, zowel voor iemand die nog niets op flamencogebied in de kast heeft staan als voor de kenner, die hier wel eens wat onverwachte juweeltjes aan zou kunnen treffen. Dat betekent dat ook de wereldmuziekliefhebber vanaf nu regelmatig bij Kruidvat binnen moet lopen.

terug naar de startpagina van moors magazine