flamenco romantico flamenco romantico

rafa el tachuela...

 

Het platenlabel ARC Music brengt veel wereldmuziek uit, en de kwaliteit van die cd's is eerlijk gezegd nogal wisselend. Ze mikken duidelijk op een groot publiek, en de hoesjes zien er dan ook nogal (tja, hoe zullen we dat beleefd zeggen?) Bouquetreeksachtig uit. Dat is soms wat jammer omdat de verpakking doet vermoeden dat we hier met platte doorsneemuziek te maken hebben terwijl er af en toe toch echt juweeltjes tussen zitten.

Dat geldt ook voor Flamenco Romantico, een album waarop de gitaar van Rafa El Tachuela centraal staat. Het gaat hier om een flamencovariant waar de passie op het eerste gehoor wat minder nadrukkelijk aanwezig is, maar de plaat is wel degelijk zeer de moeite waard. Het gitaarspel is uitstekend en melodieus en de begeleiding en de arrangementen zorgen ervoor dat dit album toch iets speciaals krijgt, waardoor de muziek bij elke draaibeurt mooier wordt.

Mooi is een wat ouderwets woord dat je tegenwoordig niet snel meer gebruikt, maar voor deze muziek is het misschien goed om juist dat woord weer eens op te poetsen - het gaat hier om ronduit mooie muziek. Ruim een uur lang word je ondergedompeld in, inderdaad, romantische flamenco. Ingetogen, rustig, en heel, heel mooi.

  • Flamenco Romantico - Rafa El Tachuela - ARC Music EUCD 2029

terug naar de startpagina van moors magazine