soloalbum van grammer

tracy grammer

tracy grammer...

Tracy Grammer maakte met haar muzikale partner Dave Carter drie zeer fraaie albums met nummers die meestal door Carter geschreven waren. Dave Carter overleed een paar jaar geleden net voor zijn vijftigste verjaardag onverwacht aan een hartaanval, en nu is Grammer terug met een soloalbum. De nummers zijn vrijwel allemaal geschreven door Dave Carter, zodat hij in ieder geval in de geest ook zeer aanwezig is op deze cd.

Toch moet je even iets wegslikken als Grammer met stevige stem in Gypsy Rose zingt "My love was buried in the spring, I see his face in blossoming things, One night I thought I heard him sing, down in the hollow..."

Grammer heeft een stevige plaat gemaakt, met een levenslustige uitstraling. De liedjes van Carter zijn als altijd sterk, Grammer zingt ze perfect en de arrangementen zijn schitterend, met een vooral akoestische band. Beetje folky, beetje country, beetje rootsy, gewoon goed. Tracy Grammer zingt overigens niet alleen, ze speelt ook gitaar, banjo en fiddle en ze klinkt bijna nog beter dan op de albums die ze met Carter maakte. Levenslustig, dat zeker, maar ook met een zekere melancholie, en dat maakt deze cd eigenlijk alleen nog maar indrukwekkender.

terug naar de startpagina van moors magazine