before the sun goes down...

rob ickes & trey hensley
- before the sun goes down

 

 

Rob Ickes is een dobrovirtuoos die al een paar decennia meedraait in de top van het Amerikaanse muziekleven, en die je dan ook wel als veteraan kunt aanmerken. Trey Hensley is een jonge muzikant van net in de twintig die de aandacht van Ickes trok toen hij als gastzanger een stukje zong voor het laatste album van Ickes' band. Hij was zo onder de indruk van de zang van deze jongen dat hij besloot hem onder zijn hoede te nemen, en het resultaat is een duo-album dat sprankelt en spettert van de energie. En je moet Ickes gelijk geven: hij heeft een groot talent gezien.

Hensley is niet alleen een voortreffelijk zanger, maar ook een uitstekend gitarist, die zowel op de akoestische als op de elektrische gitaar indruk maakt. Er worden op dit album wat nummers gespeeld van Merle Haggard, een eigen nummer van Hensley, wat bluegrassklassiekers als Little Cabin Home on the Hill van Lester Flatt en Bill Monroe, maar ook Georgia on a Fast Train van Billy Joe Shaver.

Het enige minpuntje aan dit meer dan voortreffelijke, energieke, traditionele maar ook tijdloze country/bluegrass/americana-album is het feit dat ze ook zonodig een zwaar christelijk liedje menen te moeten zingen. Daar ben ik nooit zo dol op, en daar krijgt de hele cd een beetje een vervelende bijsmaak van. Maar als je daar geen moeite mee hebt is dit een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine