campanas...

john isaac watters
- campanas

john isaac watters

 

Singer/songwriter begint zijn album Campanas bijna fluisterend, met alleen kale gitaarbegeleiding, waardoor je geneigd bent te denken dat het hier wel om een ouderwetse singer/songwriter-met-gitaar zal gaan, maar dat verandert al snel, want Watters gooit alle remmen los, en zet blazers in, nodigt een fantastische zangeres uit, een pittige band en dan gaat het ook echt los, allemaal om al die ijzersterke liedjes van hem zo optimaal mogelijk te laten uitschijnen.

En dat lukt, want al heb je soms het gevoel dat hij uit de bocht dreigt te vliegen als hij bijna begint te schreeuwen, hij weet altijd weer alles in balans te brengen en te houden. En dat maakt Campanas tot een buitengewoon spannende plaat, die bovendien zo fraai gearrangeerd is dat je er bij elke draaibeurt wel weer wat nieuws in kunt ontdekken. In eerste instantie kan het hier en daar wat rommelig klinken, maar als je het album drie keer gehoord hebt vraag je je af op welke plekken je dat eerder bedacht hebt, want dan blijkt alles aan dit plaatje te kloppen.

Intelligente, soms wat cryptische maar altijd intrigerende teksten, sterke melodieŽn, intensieve arrangementen, alles bij elkaar een klein meesterwerkje en een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine