bryan lee

bryan lee & brian lee
- play one for me & declare

brian lee

 

Twee mannen met een naam die je, als je hem uitspreekt, niet van elkaar zou kunnen onderscheiden, maar de verschillen konden niet groter zijn.

Bryan Lee - Play One for Me

Bryan Lee klinkt zwart en jong, maar is blank, blind en al zeer dik in de zestig (hij heeft ooit in het voorprogramma gespeeld van Bill Haley & The Comets - dat was de tijd van Rock Around The Clock...). Toch klinkt zijn elektrische blues nog steeds bijzonder energiek en fel: Denk aan New Orleans, waar Bryan Lee al zijn hele leven woont, en aan het Chicago van Muddy Waters en BB King, dan kom je al een eind in de buurt. Geen spectaculaire vernieuwer, maar wel een meer dan uitstekende, felle bluesman die de nodige soul door zijn blues roert. Play One For Me is een topalbum.

Brian Lee - Declare

Zo fel en extravert als Bryan is, zo introvert en ingetogen is Brian Lee. Een singer/songwriter die intieme liedjes schrijft die hij in eerste instantie nauwelijks durfde opnemen. Nu worden het steeds meer maatschappelijke statements die met jaren zestigachtige psychedelische arrangementen gebracht worden. Muziek waar je op een heel andere manier naar moet luisteren dan die van zijn bijna-naamgenoot, en die wat meer tijd nodig hebben om te bezinken.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine