pitfall

the remote viewers
- pitfall

 

 

The Remote Viewers is een Britse saxofoonband die soms de soundtrack lijkt te spelen van een film-noir detective, soms avantgardistische minimal jazz, en soms gewoon avontuurlijke jazz met verbazingwekkende ritmes en spannende wendingen. Het is nooit alleen maar intelligente jazz, er is ook altijd sfeer en melancholie, en die combinatie is wat mij betreft tamelijk onweerstaanbaar.

Hun vorige album, Crimeways, noemde ik al een kruising tussen avantgardistische jazz en moderne kamermuziek, maar eigenlijk zijn ze nauwelijks in een hokje te plaatsen, en waarom zou je ook? Het is gewoon heerlijk avontuurlijke muziek voor mensen met open oren. Gevarieerd, spannend, en met zoveel lagen dat je de cd echt veel vaker moet beluisteren om hem echt ten volle te gaan waarderen.

Fragmenten laten horen is met dit soort muziek eigenlijk een doodzonde, omdat elk nummer een mooie spanningsboog heeft die je niet zomaar kunt doorbreken. Bovendien is het album als geheel ook nog eens als een mooi afgeronde compositie te beschouwen, dus doe jezelf een plezier en schaf gewoon het album aan.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine