robby hecht

robby hecht

 

 

Robby Hecht is een Amerikaanse singer/songwriter die in de allerbeste Americanatradities werkt, dat wil zeggen dat je in zijn arrangementen folk, country, blues, rock en nog zo het een en ander kunt horen doorklinken.

Hecht schrijft vooral prachtige liedjes, meestal in zijn eentje, maar soms ook samen met anderen, zoals het mooie The Sand and The Shore dat hij samen met Amy Speace schreef, of het magnifieke Papa's Down the Road Dead, dat hij samen met Wyatt Easterling schreef. Daar hoor je meteen ook hoe relaxed en gemakkelijk Hecht kan zingen, en hoe bedrieglijk eenvoudig zijn liedjes daardoor kunnen klinken. Dat laatste geldt bijvoorbeeld ook voor het door hemzelf geschreven Feeling It Now, waar je pas na een paar keer luisteren doorkrijgt hoe mooi en geraffineerd dat liedje eigenlijk in elkaar steekt. Klasse.

En zo zit dit hele album (dat overigens Hecht's derde album blijkt te zijn, maar het eerste zonder titel - het lijkt alsof hij nu pas zegt: hier sta ik!) helemaal vol met aangename verrassingen. Prettig klinkende, warme, ontspannen liedjes die veel interessanter en geraffineerder blijken dan ze op het eerste gehoor lijken. Een mooi groeiplaatje en een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine