sans live...

sans
- live

 

 

Multi-instrumentalist Andrew Cronshaw bespeelt verschillende citers (onder meer een elektrische) en op dit live album met zijn band Sans bovendien de enorme fujarafluit. Tigran Aleksanyan bespeelt de Armeense duduk, een mooi klaaglijk blaasinstrument, en Ian Blake is te horen op basklarinet en sopraansaxofoon. Tenslotte is er de Finse zangeres Sanna Kurki-Sunio, en dan begrijpt je ook dat je hier niet met een doorsnee-band te maken hebt.

Het vorige album, The Unbroken Surface of Snow, werd nog uitgebracht onder de naam van componist en multi-instrumentalist Andrew Cronshaw, maar daar hoorde je al dezelfde unieke wereldfusieband, dus het is alleen maar terecht dat we dit nieuwe live-album onder een bandnaam gepresenteerd krijgen. Sans live werd opgenomen tijdens concerten in Vlaanderen in december 2013, en aangezien elk Sans-concert anders schijnt te verlopen is het een mooi document.

Sans maakt, zoals ik al eerder schreef, onthaastingsmuziek, terwijl er voldoende spanning in zit om de aandacht constant vast te houden. Het is bovendien een fraaie mix van Britse, Armeense, Finse en andere wereldmuziek, een soort fusionfolk, die toch ook weer heel soepel en jazzy gespeeld wordt, waardoor je er weer eens geen stempeltje op kunt zetten. Muziek om ademloos naar te luisteren, zo mooi is het. Klaar.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine