solo volume 1

steve hill
- solo recordings, volumes 1, 1½ & 2

volume 1 en een half

volume 2

steve hill

 

Steve Hill is een Canadese bluesgitarist die op zijn twintigste al een bijna legendarische status had verworven in Canada. Hij heeft inmiddels met heel wat groten in de rock, blues en bluesrockwereld gespeeld (Zachary Richard, ZZ Top, Jeff Beck, The Tragically Hip en nog veel meer) en aardig wat albums met bands opgenomen. Daarbij heeft hij zichzelf zowel als gitarist, zanger en componist bewezen.

Nu zijn er drie soloalbums op rij verschenen: Steve Hill Solo Recordings Volume 1, de ep Volume 1½ en Volume 2, waar je Hill als one-man-band kunt bewonderen. Lekker stevig, rauw en pittig. Goed hard draaien, en je bent verzekerd van je wekelijkse dosis adrenaline. Uitstekende liedjes, fel gitaarspel, prima zang en alles ook nog eens met een ruw randje opgenomen en gemixt.

Hill overtuigt met zijn eigen nummers, maar ook met bluesklassiekers als Money (That's what I want), of nummers van collega's als Ray Bonneville. En het is wel mooi dat er zo'n pakketje van drie albums ligt, want als je eenmaal in de groove zit van Hill's meeslepende muziek wil je eigenlijk alleen maar meer. En je vergeet gaandeweg helemaal dat je naar één man zit te luisteren, want dit klinkt eigenlijk gewoon als een klassiek bluesrocktrio (gitaar, bas en drums), en daarbij kan hij de concurrentie gemakkelijk aan. Een aanrader dus.

  • Steve Hill - Solo Recordings  Volume 1 - No Label Records - distr Hemifran
  • Steve Hill - Solo Recordings  Volume 1½ - No Label Records - distr Hemifran
  • Steve Hill - Solo Recordings  Volume 2 - No Label Records - distr Hemifran

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine