never mind the rain...

steve mednick
- never mind the rain
- two days after yesterday
- where are the bodies burned?

two days after yesterday...

where are the bodies burned?

 

In het dagelijkse leven was Steve Mednick advokaat, maar hij is ook een activistische liedjesschrijver, in de traditie van Pete Seeger, Woody Guthrie, Si Kahn, Bob Dylan en ook Neil Young. Na zijn tiende album - Where Are The Bodies Burned, uit 2012, kwam hij pas echt op stoom, lijkt het, want er verschenen inmiddels alweer twee nieuwe albums met uitstekende scherpe liedjes.

Mednick schrijft intelligente, kritische liedjes over elke misstand die hij maar tegenkomt, maar hij lijkt altijd toch optimistisch te blijven, en op Never Mind The Rain is er zelfs ruimte voor een paar melancholieke liedjes over liefde, vriendschap en afscheid moeten nemen. Mednick speelt zelf piano en gitaar en heeft verder een uitstekende begeleidingsband en een paar prima backing vocal-zangers en zangeressen, en daarom vergeven we hem graag dat hij zelf niet altijd geheel toonvast is.

Het gaat er in deze specifieke liedjestraditie toch altijd vooral om dat je liedje wordt overgebracht en dat de boodschap overkomt, en dat lukt bij Mednick wel. Zijn teksten zijn goed en intelligent en zijn liedjes zitten goed in elkaar, dus als je houdt van een kritische geest die de traditie van Guthrie en Seeger levend houdt moet je hier beslist eens naar luisteren.

  • Steve Mednick - Where Are The Bodies Burned? - (Problems in Democracy - vol III) - distr Hemifran
  • Steve Mednick - Two Days After Yesterday
  • Steve Mednick - Never Mind The Rain

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine