tango siempre

tango siempre

de band

engelse tango...

We hebben hier al eerder gewezen op de verrassende tangoplaat van het duo Tango Enrosque dat bestaat uit de Engelse muzikanten Ros Stephen (viool) en Pete Rosser (accordeon). Deze twee vinden we ook terug in het kwartet Tango Siempre, en hun cd Tangled is al net zo goed en verrassend. Kylie Davis speelt hier de dubbele bas en Jonathan Taylor piano. Het geheel klinkt overigens als een veel groter orkest.

Ook hier blijken de eigen composities van Pete Rosser en de composities die speciaal voor deze groep geschreven zijn er uit te springen. De groep heeft precies de juiste scherpe manier van tango spelen in de vingers, maar bovendien wordt er moeiteloos geswitcht tussen een tango die honderd jaar geleden geschreven is en een van de nieuwe tango's die sporen van de nuevo tango in zich dragen, naast een bijna minimal music-achtige opbouw, met gedreven ritmes die bijna hypnotiserend gaan werken. Spannende muziek, die de tango meer in deze tijd zet dan de nuevo tango ooit gedaan heeft, voor mijn gevoel. Stevige, strakke muziek ook, die toch behoorlijk wat subtiliteit in zich draagt. Groeimuziek.

Het hoesje van de cd past overigens perfect bij de muziek - ingenieus door elkaar geweven lagen, scherp gespeeld, met een melancholieke kleur.

 

terug naar de startpagina van moors magazine