todd snider

todd snider - peace, love and anarchy

todd sniders voeten...

 

 

 

Todd Snider maakte met New Connection een tijd geleden een nauwelijks te overtreffen ingetogen meesterwerkje. Er volgde een uitstekende liveplaat en weer een prima studioalbum, East Nashville Skyline, en om het lange wachten op een nieuwe plaat wat te verzachten bracht Oh Boy Records een album uit met Rarities, B-sides en Demos, getiteld Peace, Love and Anarchy.

Bij de meeste artiesten kun je dit soort tussendoortjes het beste mijden, maar Snider's restjes en tussendoortjes zijn eigenlijk allemaal de moeite waard. Dat begint al meteen met Nashville, dat je meteen begint mee te zingen, of het cynische Barbie Doll, over een mooie rotmeid. De blues en humor gaan bij Snider op een plezierige manier hand in hand, luister maar naar Deja Blues of de Combover Blues.

Het enige minpuntje is eigenlijk dat het soms inderdaad overduidelijke demos zijn, dus wat al te slordig opgenomen. Dat doet aan de kwaliteit van de liedjes absoluut niets af, en soms krijg je hierdoor ook nog eens het gevoel dat je een geheime schatkist hebt geopend, maar alles bij elkaar is het toch vooral ook weer een appetizer, een plaatje waardoor je verlangend uitkijkt naar zijn volgende volwaardige studioplaat.

www.toddsnider.com

terug naar de startpagina van moors magazine