open country

william white
- open country

 

 

Het verhaal van William White is een verhaal apart. White werd geboren in Barbados, maar woont al jaren in Zwitserland, waar hij een boerenbedrijf heeft en daarnaast in eigen beheer een aantal albums opnam, die steevast in de Zwitserse toptien terecht kwamen, zonder dat er een platenmaatschappij of professionele pr aan te pas was gekomen. Puur op de kracht van de muziek.

De muziek die White maakt is dan ook van de aanstekelijke, vrolijke, zonnige soort waar je geheid een vrolijk humeur van krijgt. Luister maar eens naar de eerste single die van het nieuwe album Open Country werd uitgebracht, For Your Love - als je dat één keer gehoord hebt zing je het vanzelf mee. En het zijn niet alleen de aanstekelijke liedjes die het hem doen - White is ook verder gewoon echt goed - luister maar eens naar de twee versies van Rub a Dub die op dit album staan - eentje met de legendarische Jamaicaanse reggaeband Toots & The Maytals, en eentje met Heart Beat Pop & Mento - twee totaal verschillende versies, maar allebei even leuk en onweerstaanbaar.

William White maakt, kortom, pure feelgood muziek waar je gegarandeerd een zomers gevoel bij krijgt. Een aanrader voor iedere reggae-liefhebber, voor iedere popliefhebber, en voor iedereen die gewoon van aanstekelijke zomerse liedjes houdt.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine