moth nor rust

anna wolfe en jon brooks

love

 

Tegenwoordig nemen vrijwel alle singer/songwriters hun liedjes op met een band, waarbij er grote zorg besteed wordt aan de arrangementen. Soms zijn er toch liedjeszangers die hun liedjes wat kaler brengen, met alleen hun eigen piano- of gitaarbegeleiding, en soms pakt dat ook bijzonder goed uit, zoals bij Jon Brooks en Anna Wolfe. Van beiden laten we een fragment horen.

Anna Wolfe

Anna Wolfe heeft op de cd Love meestal genoeg aan haar gitaar of haar piano. Er schuift heel af en toe ook nog een bescheiden cellist aan, maar het gaat hier toch essentieel om de stem van Wolfe, haar gitaarspel en haar piano, en daar heb je in haar geval meer dan genoeg aan. De liedjes zijn voor een deel ge´nspireerd door een klein meisje met een ongeneeslijke ziekte, en wellicht ook daardoor zijn het aangrijpende en ontroerende liedjes geworden. Intieme muziek.

Jon Brooks

Jon Brooks begeleidt zichzelf heel effectief en vrij minimaal op de gitaar, en ook zijn liedjes klinken intiem, maar bij Brooks gaat het niet over een klein meisje, maar over de wereld. Kritische liedjes dus, over oorlog, veiligheid en hoe je zelf in die wereld moet zien te overleven. Een heel andere insteek dus, maar zijn liedjes zijn zeker zo indrukwekkend, en soms net zo kippenvelverwekkend mooi. Titels als War Resister, Safer Days of The Crying of The Times geven de toon wel een beetje aan.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine