singletje van paul revere en de raiders...

a dream

 

 

Muziek laten horen via je website is altijd een probleem, omdat je meteen zit met rechten, waardoor je meteen een klein kapitaal kwijt bent. Een heel nummer laten horen is daardoor problematisch, maar 45 seconden mag je gratis laten horen. Daarom kun je hier twee keer 45 seconden beluisteren van een nummer van Paul Revere and the Raiders, dat in de jaren zestig met name in de Verenigde Staten een hit was.

Waarom twee keer hetzelfde nummer? Omdat ik de single schitterend vond, en ik, omdat die bijna grijsgedraaid was, een lp kocht met hetzelfde nummer erop. Alleen werden singles vroeger mono gemixt en langspeelplaten stereo. Het merkwaardige daarbij is, dat de stereoversie slechter en minder scherp klinkt als de monoversie. Luister maar.

Je ziet hieronder twee driehoekjes met erachter een korte aanduiding. Je hoeft alleen maar op het driehoekje te klikken om het muziekfragment te horen. Een simpele, maar erg mooie oplossing, vind ik. Dankzij Jip, die dit Flashdingetje voor me in elkaar geknutseld heeft. Jip kwam ook met het schitterende verjaardagscadeau aanzetten waardoor ik dit kan doen - een draaitafel waarmee ik mijn oude singles en langspeelplaten om kan zetten naar mp3-formaat.

 

terug naar de startpagina van moors magazine