john batdorf

john, john, joshua en jubal lee
- batdorf, carillo, singleton en young

john carillo

joshua singleton

jubal lee young

 

Vier muzikanten uit de Americanahoek, die hun liedjes stevig presenteren, allemaal op hun manier uitstekend. Geen van alle echte supertoppers, maar voor de liefhebbers van dit soort muziek zijn ze alle vier echte aanraders. We laten, om dat te bewijzen, van alle vier een fragment horen waarvan we vermoeden dat ze het zelf ook erg goed vinden.

John Batdorf - Old Man Dreamin'

In het titelnummer kun je goed horen dat de countryrock van Batdorf lekker stevig is, terwijl hij met zijn ontspannen zang een mooi tegenwicht biedt aan de soms scherpe arrangementen. Op een deel van deze cd hoor je hem zingen bij zijn eigen voortreffelijke akoestische gitaar. Batdorf klinkt ontspannen en bescheiden, en daarom is het gemakkelijk over het hoofd te zien dat hij toch ook wel gewoon erg goed is.

John Carrillo - Von Karma

Van Carrillo plukten we een fragment uit Milking Cows, omdat het twee keer op zijn cd Von Karma staat. Wij kozen de elektrische versie. Carrillo arrangeert zijn liedjes met de betere popmuziek van de jaren zestig en zeventig in zijn achterhoofd. Carol Kaye, de bassiste die op de beste platen van de Beach Boys baste, speelt hier verrassend genoeg mee, waardoor we toch even onze oren spitsten.

Joshua Singleton

De titelloze cd van Joshua Singleton is ook een aangename verrassing, met een intens zingende Singleton, die met zijn hese, bluesy stem en bluesy americana-arrangementen een lekker plaatje heeft gemaakt. Beetje rock, beetje soul, beetje country. Hij schreef alles zelf, soms samen met anderen, en die liedjes zijn gewoon goed. Prima de luxe, dit plaatje.

Jubal Lee Young  - The Last Free Place in America

Jubal Lee Young is de zoon van Steve Young, een muzikant die een behoorlijke reputatie had. Dat is altijd lastig als je zelf ook muzikale aspiraties hebt, maar Jubal Lee is vrij onbekommerd zijn eigen liedjes gaan opnemen, met een resultaat dat niet opzienbarend is, maar wel gewoon erg goed. Hij schrijft kritische liedjes, maar met humor. Ook niet slecht dus. 

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine