gesloten pakje

een nieuwe agenda

We hebben het vorig jaar op deze plek gehad over het feit dat het vormgeefduo Koos Staal en Geja Duiker elk jaar weer een verrassende agenda uitbrengt. Hij wordt aan relaties gestuurd, en er gaan elk jaar een paar exemplaren naar boekhandel Boomker, omdat het duo toevallig in ons dorp woont. Ik heb een soort abonnement, dus Boomker belt me meteen als er weer een nieuwe agenda is, en dat is elke keer weer spannend en speciaal.

Dit keer uiteraard ook. Het is geen standaardagenda geworden, maar een overzicht van tien jaar Staal en Duiker. Dat wil zeggen dat je het blok papier van twee kanten kunt benaderen: je kunt het als boekwerkje lezen en vooral bekijken om zo een mooi overzicht te krijgen van alles wat deze topvormgevers de afgelopen tien jaar gemaakt hebben, of je gebruikt hem als agenda en kijkt na het afscheuren van de dag op de achterkant van het blaadje.

Het ziet er als altijd weer bijzonder mooi uit, maar wat ik er toch ook leuk aan vind is dat de vluchtigheid van de agenda als gebruiksartikel zo duidelijk zichtbaar wordt. Je gaat in een agenda immers vrijwel nooit terugbladeren, dus kunnen de gebruikte blaadjes net zo goed weg.
Hij is wat aan de krappe kant, dus als familieagenda is hij dit keer niet echt geschikt, maar hij wordt ook dit jaar zeker weer gebruikt, en ik weet uit ervaring dat ik er ook dit keer weer het hele jaar plezier van zal hebben.

zonde om open te maken...

Oh, en als je in Haren woont: hij kost maar een tientje en er zijn bij Boomker maar een paar exemplaren beschikbaar (ik heb er stiekem twee gekocht...)

de nieuwe agenda

 

na het openen van de verpakking moet de tweede verpakking geopend worden

Na het verwijderen van het pakpapiertje moet er nog een verpakking verwijderd worden...

de agendakant

Zo ligt hij goed als je hem als agenda wil gaan gebruiken.

naslagwerkje...

En als hij zo ligt wordt het een naslagwerkje.

een willekeurige datum...

Een willekeurige datum.

 

terug naar de startpagina van moors magazine