Ik wil even iets kwijt over deze verkiezingen. Ik heb nooit eerder zo lang zitten twijfelen, maar voor mij is er dit keer één belangrijk breekpunt, en dat is het vluchtelingenbeleid.

Zijn we allemaal dat dode jongetje op het strand vergeten? Of de beelden van die platgebombardeerde steden, of van die erbarmelijke vluchtelingenkampen “in de regio”?

Waarom denken dan blijkbaar alle partijen met Wilders mee dat onze grenzen potdicht moeten? En waarom denken ze dat alle Nederlanders dat denken? Ik ben een bleekscheet, maar ik vind dat de grenzen onbeperkt open moeten voor alle vluchtelingen, en ik zit met smacht te wachten op de eerste grote linkse partij die dat ook hardop durft te zeggen.

Maar nee, het is niet alleen de VVD die zich als PVV-light op een schandelijke manier misdraagt en ook maar al te graag de zwarte piet bij de moslim neerlegt, het zijn ook de linkse partijen die de grenzen toch maar liever hermetisch dicht willen houden, omdat ze anders misschien stemmen aan Wilders verliezen, vergetend dat ze dan de stemmen verliezen van iedereen die vindt dat de identiteit van Nederland bestaat uit gastvrijheid, openheid en solidariteit.  Kijk naar het fantastische filmpje van GroenLinks – geen woord over vluchtelingen; luister naar de PvdA, en dan hoor je dat ze zelfs de Europese norm niet willen nakomen, zelfs de SP draait weg als er een kritische vraag komt.

Er blijkt, na lang zoeken, maar één partij te zijn die voor een ruimhartig vluchtelingenbeleid pleit, en die dus ook duidelijk een tegenstem voor Wilders en zijn trawanten laat horen, en dat is Artikel 1.

Ik heb jarenlang tactisch gestemd, op een grotere partij, om toch op allerlei vlakken maar iets te bereiken, maar dit keer ga ik principieel stemmen, en hoop ik dat Artikel 1 in ieder geval als luis in de pels in de Tweede kamer komt. Als je het met me eens bent weet je dus wat je te doen staat: stem Artikel 1.