In mijn Post.nl-app kreeg ik een berichtje dat ik een pakje kon afhalen waarvoor inklaringskosten verschuldigd waren. Volgens de gegevens was het een pakje van 900 gram, 37 x 52 x 7 cm. Dat was een beetje vreemd, want in de factuurbrief die je kon openen stond dat het om een cd ging uit het Verenigd Koninkrijk. En omdat Post.nl tegenwoordig alle BTW int voor alle producten die we kopen buiten de EU-landen moest ik “dus” 50 cent betalen over de “douanewaarde” van 2,38. Daar komt dan nog eens 4 euro aan “afhandelingskosten bij, en je ziet dat Post.nl weer een mooi nieuw verdienmodel heeft uitgevonden.

factuurbrief

Hoewel ik niets gekocht had in het buitenland werd ik door dat gewicht toch getriggerd, dus ik ging eens kijken wat voor pakje er nu eigenlijk op me lag te wachten, en toen werd het alleen nog maar gekker en gekker. Want het ging inderdaad om een flinterdun envelopje van 20 x 27 centimeter dat nog geen 30 gram woog. Maar wat nog vreemder was – het was verzonden vanuit Malmö in Zweden, en dat is, zover ik weet, nog steeds een EU-land.

envelop

Dat hadden ze bij de douane toch meteen moeten zien, zou je zeggen. Maar hou je vast, want het kan toch echt nog gekker worden. Iemand moet het pakje namelijk hebben opengemaakt, want de gegevens die in de factuurbrief staan (ARC Music Productions – Viguela cd) zijn op de envelop nergens te vinden.

afzender

Maar als je dan die envelop openmaakt, en je ziet die cd, en je tikt helemaal correct de naam van de band over – Viguela, dan kan je toch ook de stempel niet ontgaan die naast die bandnaam staat? “For Promotional Use Only – NOT FOR SALE – kortom, we hebben hier te maken met een recensie-exemplaar dat door de artiest zelf verstuurd is (overigens laten steeds meer platenmaatschappijen artiesten zelf recensie-exemplaren versturen). De conclusie dat deze cd dus uit Engeland verstuurd is was de eerste blunder, de tweede was dat er BTW over verschuldigd zou zijn omdat ik hem gekocht zou hebben. Waarde nihil helaas.

hoesje viguela

Oh, en bezwaar maken kan alleen achteraf – toen ik belde kon de dame van de klachtenlijn wel zien dat de barcode eindigde op SE, en ja dat is inderdaad Zweden, dus u heeft waarschijnlijk gelijk, maar u zult toch eerst moeten betalen en dan kunt u bezwaar indienen. Dat Post.nl het je daar ook niet bepaald gemakkelijk wil maken zul je waarschijnlijk ook wel begrijpen, maar zo langzaamaan is het een beetje een principekwestie geworden en de ergernis over Post.nl heeft zich al net iets te lang opgestapeld, vrees ik. Ik ben benieuwd of ze inzien dat ze hier niet op één maar op meerdere fronten fout zitten.

HM 5 januari 2022