Eén minuut… 

Het dansje van één minuut van Mondo Leone. Mondo Leone is de artiestennaam van Leon Giessen, een man die iets bijzonders doet – hij weet muziek en film op zo’n manier met elkaar te combineren dat er iets ontstaat dat zover ik weet volstrekt uniek is. De muziek wordt er beter van, en het filmpje ook. Van dit speciale éénminutendansje word ik altijd bijzonder vrolijk, en dan niet alleen van de muziek van dat heerlijke gitaardansje dat nog lang op een plezierige manier in mijn hoofd blijft hangen, maar ook van die twee oudere mensen die zo verrukkelijk onbekommerd vrolijk buiten dansen. Mijn humeur stijgt onmiddellijk een paar graden als ik hier naar gekeken en geluisterd heb.

Holly Moors, 12 mei 2012


Je danst zoals je in bed bent

De mooiste reactie op Monde Leone’s “Eén minutendansje” is eigenlijk dit andere “filmliedje” of “liedfilmpje” van Leon Giessen, waarin hij subtiel commentaar levert op het dansen van de gemiddelde Nederlander. Het levert, doordat hij in de archieven van het Polygoonjournaal mocht duiken, een hilarisch, vrolijkmakend filmpje op.

Kobie, Krimpen aan de IJssel, 13 mei 2012
 


Stijve heupen

Uit het NOS-verslag van het Koninklijk bezoek aan de Antillen eind oktober 2011:

Het koninklijke bezoek aan Curaçao heeft ook de aandacht getrokken van de progressieve Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post. De site is vooral gecharmeerd van de hoedjes van Máxima en haar swingende voorkomen.

Wat dat betreft kan Willem-Alexander nog wat leren van zijn vrouw. “Helaas laat haar echtgenoot, prins Willem-Alexander, het afweten op de dansvloer”, schrijft de site. “Ik blijf het proberen, maar zijn heupen zijn wat stijf”, aldus Máxima.

Auktje Penning, 14 mei 2012


Zonder commentaar 

“Zonder commentaar”

Geert Spijker, 15 mei 2012


Stijve heupen?

Als ongelovige Thomas ben ik dol op gospel.

De blijmoedigheid van deze muziek bezorgt me altijd aandrang om te gaan dansen.
 
Zie en beluister Carrie Robinson in dit filmpje:

 

Mag ik u allen soepele heupen toewensen?
Hallelujah!
 
Benny Mulder, Tjalleberd, 17 mei 2012


Rosas danst Rosas

 

Anne Teresa de Keersmaeker was nog jong toen ze dit ballet creëerde, maar het was verbluffend – van gewone gebaren en houdingen werd een buitengewoon spannende ritmische dans gemaakt die nu, ruim een kwart eeuw later, nog steeds imponeert. Een hand die door het haar gaat, een hand onder de kin, het worden gebaren en houdingen die je na het zien van dit ballet nooit meer gewoon zult bekijken.

Holly Moors, 20 mei 2012


Een tweejarige danst de jive

 

Een peuter met losse heupen, heel aanstekelijk…

Trees Roose, 21 mei 2012


Where the hell is Matt?

 

Matt is een man uit Seattle die over de hele wereld filmpjes maakt waarin hij samen met andere mensen danst. Meer op zijn blog: http://www.wherethehellismatt.com/.”
 
Renske van Reijendam, Trier, 21 juni 2012