Onze regering heeft in al haar wijsheid besloten dat aan de kleinschalige gemeenten in de Achterhoek een eind moet komen, samenvoegen noemen ze dat. Dus onze gemeente Vorden houdt op te bestaan. De naam blijft, maar dat is dan ook alles.
Ons dorpje telt nu ongeveer 8500 inwoners, buurtschappen meegerekend, en heeft een oppervlakte van bijna zeventig vierkante kilometer. Na de samenvoeging zijn het ongeveer 37700 inwoners en een oppervlakte van bijna driehonderd vierkante kilometer. Ik vraag me af wat beter te besturen is? Wat de vijf gemeenten wel goed hebben gedaan is het kiezen van de naam van de nieuwe gemeente, namelijk Bronckhorst.
Bronckhorst is het kleinste stadje van Nederland waar het goed toeven is. Bronckhorst ligt aan de IJsel. Als je van Brummen met het pontje de IJsel oversteekt vaar je zo de Achterhoek in.
Het huidige gemeentehuis is gevestigd in Kasteel Vorden aan de rand van ons dorp en nu wil de gemeenteraad het kasteel verkopen voor commerciële doeleinden zoals horeca…
Er is onmiddellijk een handtekeningenactie gestart om het Kasteel te behouden voor de bevolking.
Wij vinden dat het over moet gaan naar “Het Gelderslandschap” – deze wil het gaan beheren en openstellen voor het publiek.

Bas uit de Achterhoek

Lees verder over Bronckhorst nu en over Bronckhorst in het algemeen.
En lees verder over het genoemde Kasteel

kasteel te vorden...