werk in uitvoering...

Ik had in de rommelmarkt voor vijftig euro een grote boekenkast gekocht die ik vervolgens helemaal gesloopt heb om er een totaal andere kast van te maken. Er waren ook wat gesloten kastjes bij, waarvan maar één deurtje overbleef, de rest was te onhandig. Om de kastjes met de rest van de boekenkast te verbinden had ik het volgende bedacht.

een schuine plank...

Ook uit de rommelmarkt kwam een oud, kapot tafelblad waar ik nog wel mooi een schuine plank uit kon zagen, die de kastjes en de boekenplanken optisch met elkaar verbindt.

met planken

De kast wordt hier ook smaller en gaat over in een cd-kast. De deur heb ik er helemaal uit gehaald, zodat het echt een inloopkamertje is geworden.

het vordert...

Hier zitten alle planken in dit deel op hun plek. Onder de schuine plank komen straks langspeelplaten te staan.

cd en dvd hoekje

Dit was het stuk dat het meeste problemen opleverde, omdat de muur hier wel erg extreem alle kanten op golfde.

ratjetoe...

De wand links is een beetje een raar ratjetoe, met een brede lage kast, ook weer uit de rommelmarkt, waar ik de rest omheen gebouwd heb, met naar de hoek toe steeds minder diepe kasten. In het grote vak waar een oud dambord in staat zit net buiten beeld een klein rond raam.

rechterwand

Je kunt hier goed zien dat ook de rechterwand smaller wordt naar de deuropening toe. Het effect dat er ontstaat, en dat je helaas wat lastig op de foto kunt vastleggen, is dat het een scheef kamertje is geworden.

raar hoekje

En dit is een van de rare hoekjes. Links komen straks een paar open kistjes te staan met singletjes.

te vullen kasten...

Ik was eerst van plan om bij de Hubo planken te kopen en de kasten allemaal op maat te maken, maar daar kwam ik al gauw van terug, want dat werd te duur. Voor de klassieke muziekhoek was het onvermijdelijk, omdat dat een heel apart hoekje was, maar in de rest van de kamer vind je verschillende soorten hout, met als uitgangspunt dat het “houtkleurig” moest zijn. Dus geen wit of zwart geplastificeerd spaanplaat. En het ziet er allemaal veel minder rommelig uit dan je wellicht zou verwachten. Maar het is wel echt een kamertje met karakter.

  

terug naar de startpagina van moors magazine

« | »