de vijfde kolom staat...

De vijfde kolom staat. Terwijl ik die in elkaar schroefde waren de hulptroepen al de profieltjes voor de volgende plank op maat aan het zagen en de gaatjes aan het boren.

en weer eentje...

Hier springen de planken in, en bovendien moesten hier alle plankjes wat korter worden gemaakt om de rest goed te laten uitkomen. We laten hier zien hoe dat komt:

plankje op profieltje

Het aluminium profieltje zit tegen de vertikale plank aangeschroefd, maar doordat de schroefjes nooit perfect in het schroefgaatje verzinken heb je altijd één of twee millimeter speling. Alles bij elkaar betekent dat aan het eind van de kast een paar centimeter. En dat moet gecorrigeerd worden.

het werk vordert gestaag...

Nu is het vooral een kwestie van stug doorgaan. Naar links toe wordt de kast steeds smaller, terwijl de vakjes steeds kleiner worden.

in principe klaar...

In principe is de kast nu klaar. In de linkerkolom komen cd’s, in de tweede dvd’s, de derde is voor prismapockets, en dan volgt de literatuur, plus (in de laatste kolom) muziekboeken en kunstboeken.

rechts - onderkant

De onderkant van de kast rechts. Je ziet hoe de schuine planken in de twee rechtse delen ervoor zorgen dat het lijkt alsof de kast een flauwe bocht maakt.

links - onder

Links onder. De kieren worden straks nog weggewerkt.

het laatste plankje...

Jip schroeft het laatste plankje vast…