Ongecompliceerde, energieke popmuziek kan soms heerlijk zijn. Britta Persson is al een jaar of vier bekend in Zweden, waar ze in de indiescene begon met vrij simpele plaatjes. Current Affair Medium Rare is haar vierde album en het eerste dat ook hier wordt uitgebracht. Ongecompliceerd klinkt het allemaal nog steeds, en daarnaast ook lekker fris en catchy, maar de arrangementen zijn geraffineerder dan je in eerste instantie doorhebt. Vooral de ritmesectie weet hier af en toe kleine wondertjes te verrichten, waar je als luisteraar toch even rechtop voor gaat zitten.

De liedjes zijn allemaal geschreven door Persson, en ze zijn allemaal goed, met refreinen die op een plezierige manier in je hoofd blijven hangen. Wat dat betreft schrijft Persson eigenlijk klassieke popliedjes die voor een groot publiek aantrekkelijk zijn. Aanstekelijke muziek ook, waar je bovendien bijzonder vrolijk van wordt.

Het album wordt officieel gepresenteerd in de Stadsschouwburg in Groningen op 13 januari aanstaande om 22.55 uur, tijdens Eurosonic/Noorderslag.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.