noodoplossingen...

Te weinig profiel gekocht. Dat betekent dat ik te weinig profieltjes had om de kast er mee aan de achterwand vast te zetten. Daarvoor gebruik ik nu dus kleine hoekjes die ik nog ergens had liggen.

planken

Tegenover elkaar komende planken leg ik recht naast elkaar om de profieltjes op exact dezelfde hoogte te kunnen vastschroeven. Dan zie je ineens dat de planken ook niet altijd even recht zijn.

rik boort

Vandaag had ik twee helpers – hier zie je Rik die de gaatjes in de profieltjes licht aan het uitfrezen is. Jip had er voor die tijd al een hele stapel op maat gezaagd. Uiteindelijk bleken er toch te weinig profieltjes te zijn, zodat we de kast vandaag in ieder geval niet af krijgen.

de hoek

Met dit soort klussen is het altijd erg belangrijk goed te bedenken in welke volgorde alles in elkaar moet worden gezet. Nu was de hoek als eerste aan de beurt. De twee helften zitten aan de andere kant (de binnenhoek, zeg maar) vast met metalen hoekjes. Bovendien zitten ze aan deze kant met net zulke metalen hoekjes aan de achterwand vast, om ervoor te zorgen dat de hoek mooi haaks op de muur staat.

luik

Om in geval van toekomstige lekkerij op de waarschijnlijkste plaats te kunnen komen moest er onderin de hoek een luikje komen. De losse plaat wordt er straks met een paar schroeven ingezet.

linkerkast

De linkerkast schiet ineens snel op. In de open kolom moesten alle plankjes nog op maat gezaagd worden. Doordat alles schots en scheef is zijn de bovenste plankjes wel een dikke centimeter breder uitgevallen dan het onderste. Verder ging er nog wat mis in de derde kolom, door pure stomme onoplettendheid van mij. Daar hadden de plankjes namelijk wat verder van elkaar moeten zitten dan in de eerste twee kolommen. Nu bleek ik ineens twee plankjes te weinig te hebben. Nu laat ik gewoon één grote ruimte ontstaan – noem het voortschrijdend inzicht – waar tussen de boeken nog iets van een beeld kan komen.

het onderste plankje...

Jip worstelt met het onderste plankje. De schroefmachine kon er net tussen. 

einde dag 5

En dit is het eindresultaat van deze dag. Vanwege een gebrek aan profieltjes kunnen de laatste twee kolommen er nog niet in helaas. Dat wordt waarschijnlijk een verplichte rustdag.

de bocht

Ik hou erg van het effect van scheve plankjes – op de een of andere manier creëer je meer ruimte op deze manier.

hoek

De hoek zit er perfect in nu. De luikplaat zit ook op zijn plek.