linkerkolom

Op de plank links van het scheve plankje moesten we eerst nog de ontbrekende profieltjes vastschroeven. Dat was wat lastiger dan bij de vorige, omdat de andere planken al vastzaten, en we ze dus niet naast elkaar op tafel konden leggen. Nu was het een kwestie van het plankje op het andere profieltje leggen, de kleine waterpas erbij en een streepje zetten.

let op het schuine plankje

Aan de schuine plankjes hier en op de foto hierboven kun je zien hoe schots en scheef ons huis is. Het bovenste plankje is twee centimeter smaller dan het onderste…

streepje eraf

Er moest dus van elk voorgezaagd plankje een streep afgezaagd worden, en elk plankje moest apart opgemeten worden. Het mooie van een kast die je zo precies op maat maakt is dat je de oneffenheden van een huis optisch nog enigszins kunt corrigeren.

jip op de hurken...

Jip schroeft het voorlaatste plankje vast

het allerlaatste plankje...

En het allerlaatste plankje werd met enige moeite met de om-de-hoekschroever eringezet.

sfeervol hoekje...

Zo ziet het er wat merkwaardig uit, maar het is aardig goed geworden zoals ik het gepland had. Het was al weer donker toen we klaar waren, en toen waren we nog meer dan een uur bezig met opruimen en stofzuigen. Dat hoort er ook altijd bij.
En nu de volgende stap – schuren, grondverven, schilderen. Daarbij nemen we de muur en de trap ook mee.