Kirill Dumchenko is een Russische jazzgitarist die al geruime tijd in Groningen woont en werkt, en die daar ook studeerde aan het Prins Claus Conservatorium, nadat hij in Moskou al jazzgitaar had gestudeerd.

Met zijn groep The Skypainters combineert hij moderne jazz met klassieke en hedendaagse elektronische muziek en maakt hij, wat hij zelf noemt “impressionistsche jazz”. Dat levert een sprankelend album op waarvoor Dumchenko weliswaar alle composities leverde en hijzelf een hoofdrol vervult met zijn gitaar, maar waarin zijn band ook geweldig op dreef is.

De band bestaat op dit album, Elusive Moments, naast Kirill Dumchenko, die niet alleen de gitaren voor zijn rekening neemt maar ook de composities en de arrangementen,  uit Andreia Florindo op altviool, Tonke Suithoff op akoestische piano en keyboards, Gabriele Bertossi op elektrische bas en Petr Agapov op drums.

Unieke muziek, waar je beslist wat vaker naar moet luisteren – probeer ook eens een concert mee te maken van deze band, want dit album doet vermoeden dat ze live wel eens ontzettend goed zouden kunnen zijn.

Luister hier naar een paar fragmenten: