De vrienden Manoj en Stanley wonen in een sloppenwijk in Colombo, Sri Lanka. Hun verzoeken aan de Duitse ambassade om in Duitsland te mogen werken worden telkens afgewezen. Stanley zit het diepst in de problemen, dankzij een criminele broer die al zijn geld heeft afgetroggeld waardoor zijn hele familie een zware schuld moet afbetalen aan een woekeraar, waardoor ze het elke maand moeilijker hebben. Zijn zus staat op het punt haar man en kinderen voor drie jaar achter te laten om naar het Midden Oosten te verrtrekken als dienstmeisje. De droom om naar het rijke westen te ontsnappen lijkt voor de vrienden heel ver weg.

Dan vinden ze een folder waarin de Duitse handbalbond handballers van over de hele wereld uitnodigt voor een handbaltoernooi in Beieren. Ze hebben geen idee wat handbal is, maar richten ter plekke het Nationale Handbalteam van Sri Lanka op en laten zich uitnodigen. Dan begint het spel pas goed, waarbij de meest onwaarschijnlijke teamleden zich aanmelden  en de criminele broer, als alles hopeloos lijkt, voor valse papieren zorgt, er twee politieagenten bij de club aanschuiven en de humor steeds wranger wordt.

Ze belanden uiteindelijk in Duitsland en spelen zowaar drie wedstrijden, die ze uiteraard op spectaculaire wijze verliezen, waarna ze spoorloos verdwijnen. Dat laatste was het berichtje in de krant waar deze film op gebaseerd is, want het gaat hier om een waargebeurd verhaal. Een zoetzure film, want er zit veel humor in, maar je raakt er ook nog eens goed van doordrongen dat het beruchte begrip “gelukszoeker” zo zijn nuances kent. Een bescheiden, maar indrukwekkende film over emigratie, immigratie, illegaliteit, derde wereld, armoede en hoe wij daar als het arrogante rijke westen mee omgaan.