• Sparky

  Radar telefoneert altijd met zo’n legertelefoon die eerst opgewonden moet worden en roept dan vrijwel altijd “Hey Sparky”. Sparky krijgen we in geen enkele van de dertien seizoenen te zien. IN de aflevering “Tuttle” praat Radar met Sparky en hebben ze een korte dialoog waarin Sparky ook te horen is en hij zelfs zichzelf voorstelt aan Major Houlihan als “HQ Seoul, Sgt Pryor’ als ze probeert generaal Clayton te bereiken.
   

 • Marlèneke

  Marlèneke is het vriendinnetje van Gert, van de Belgische kinderserie Samson en Gert. Er wordt ook met haar erg veel gebeld, maar je krijgt haar nooit te zien.
   

 • Charlie

  Charlie’s Angels heette de serie, en de dames die de hoofdrol spelen krijgen hun baas Charlie alleen te horen, nooit te zien. En dat geldt ook voor de kijker.
   

 • Mrs Columbo

  Columbo noemt in de gelijknamige televisieserie zijn vrouw zeer regelmatig, maar je krijgt haar nooit te zien. En bij de figuur Columbo begin je je tenslotte af te vragen of mevrouw Columbo eigenlijk wel bestaat. Overigens blijkt mevrouw Columbo toch nog ergens te zien te zijn. Als je Columbo namelijk op dvd bekijkt is een van de extra’s een episode van Mrs Columbo, die gespeeld blijkt te worden door een jonge Kate Mulgrew, the latere Captain Janeway in Star Trek: Voyager.
   

 • Dr Beeching

  De serie heette Oh Doctor Beeching en ging over een klein stationnetje dat met opheffing bedreigd werd door Doctor Beeching, die je in de serie nooit te zien krijgt, maar die in werkelijkheid wel degelijk heeft bestaan. De man werd als “Chairman” van de Britse spoorwegen berucht door zijn rigoureuze bezuinigingen, waarbij hele spoorlijnen werden opgeheven. Zijn rapport over de herstructurering van de Britse spoorwegen werd wel de Beeching Bijl genoemd.
   

 • Joe Maplin

  Dezelfde grap wordt uitgehaald in de komische Britse serie Hi-De-Hi, over een vakantiekamp. De eigenaar, Joe Maplin, is onder meer onzichtbaar aanwezig via briefjes, en je ziet één keer zijn schoenen als hij na een incognito inspectie van het kamp weer in zijn auto stapt.
   

 • Sheridan

  Sheridan is de zoon van het echtpaar Bucket (“The Bouquet Residence – the Lady of the House speaking”) in de serie Keeping Up Appearances, die alleen telefonisch regelmatig aantreedt, maar die we nooit zien. Des te merkwaardiger omdat de rest van de familie wel zeer nadrukkelijk in de serie figureert. Hyacinth heeft overigens, naast de twee zussen die we regelmatig zien, ook nog een zus (“with room for a pony”) die we nooit te zien krijgen.
   

 • Vera

  Vera is de vrouw van Norm, een van de vaste barklanten in de Amerikaanse serie Cheers. Eén keer komt ze in een speciale aflevering met Norm mee naar het café, maar voordat we haar te zien krijgen krijgt ze een taart in haar gezicht.
   

 • Belker’s mom

  In de serie Hill Street Blues kreeg Belker steeds telefoon van zijn moeder als hij weer een arrestant aan het inboeken was “Hi mom!” leidde tot veel komische situaties vanwege de reacties van de schurken die net gearresteerd waren door de woest ogende Belker.
   

 • Robin Masters


  In de serie Magnum, PI, was Robin Masters een zogenaamd beroemde schrijver en multimiljonair die de eigenaar was van Robin’s Nest, het luxe landhuis waar Magnum en Higgins verbleven. Hij was ook de eigenaar van de Ferrari waar Magnum in reed. In de eerste seizoenen hoorde je een paar keer de stem van Masters, en die werd ingesproken door Orson Welles.

   

 • Seinfeld vrienden

  In de serie Seinfeld worden een paar figuren regelmatig genoemd terwijl ze nooit in beeld komen. Cosmo Kramer’s vrienden Lomez en Bob Sakamano bijvoorbeeld, en Seinfeld’s neef Jeffrey, of de baas van George Costanza.
   

 • De ouders van Cow and Chicken

  Een van de absurdste tekenfilmseries ooit is Cow and Chicken, die menselijke ouders hebben die we maar voor de helft te zien krijgen (de onderste helft, om precies te zijn). In een paar afleveringen is te zien dat die ouders ook maar bestaan uit die onderste helft.
   

 • Mammy Two Shoes

  In de tekenfilmserie Tom & Jerry zie je van de zwarte huishoudster die Tom regelmatig opjaagt alleen de schoenen, en hoor je de stem. Daar is later nog het een en ander over te doen geweest vanwege beschuldigingen van racisme.
   

 • Mrs Mainwaring

  In Dad’s Army heeft de opgeblazen hoofdfiguur, Captain Mainwaring, het zeer regelmatig over zijn vrouw (Mainwaring dient, zoals hij menigmaal zeer nadrukkelijk onder de aandacht brengt, uitgesproken te worden als Mennering), maar die is nooit te zien of zelfs maar te horen in de serie.