embleem uit 2006

De eerste variant van de “patch”, het stoffen embleem, van de Russisch- Amerikaanse-Braziliaanse bemanning van het Soyuz TMA-8 ruimteschip dat in 2006 gebruikt werd. Gedragen op ruimtepakken en IVA pakken. Ontworpen door A Panchenko.

1972

De eerste variant van de EPAS patch, het stoffen embleem dat ook wel Balashova werd genoemd, omdat het bij dat project hoorde. Verscheen voor het eerst in 1972 en was het officiële embleem van het project. Werd door de kosmonauten en astronauten op beide zijden van de borst gedragen op hun ruimtepakken tijdens de vluchttraining. Ontworpen door GA Balashova. Op de foto rechts de bemanning van de Soyuz-19 en de Apollo ruimteschepen. Op de linkerfoto de reservebemanning.

2012-13

Hier zijn we beland in de jaren 2012 en 2013, bij de emblemen van de bemanningen van, van links naar rechts, de ISS-35, Soyuz TMA-09M (2x) en ISS-36, met respectievelijk een Russisch-Amerikaans-Canadese bemanning, een Een Russisch-Amerikaans-Italiaanse bemanning, een Russisch-Amerikaanse-Japanse bemanning en een Russisch-Amerikaanse-Italiaanse bemanning.