stoelendans...

Stoelendans tijdens een feestje bij de familie Bos in Los Angeles, maart 1963. Van links naar rechts Cora Barberaux, Anton Bos (met vlinderdas), Max Dahler (rechts naast Anton Bos), Paula Dahler (met Anton Bos), Elly Wouters en Fiete Tielman (in zwarte blouse).

familie boon...

Familie C Boon. Op de achterste rij, tweede van links, mevrouw Fela Boon-Robinson; rechts naast haar dochter Liesje, daarnaast Jan Boon (later beter bekend onder zijn schrijverspseudoniemen Tjalie Robinson en Vincent Mahieu). Derde van rechts is vader Cornelis Boon. Tjimahi, ca 1917.

op de foto...

Gasten bij de familie Metaal. In het midden Barend Metaal, gekleed in pyjama, een gebruikelijke luchtige dracht voor de namiddag. De zittende Molukse vrouw is zijn echtgenote Clara Metaal-Hukom. De kentekenen op de kragen van de marechaussees werden “bloedvingers” genoemd. Sumatra, ca 1930.

dienstwoning...

Huiskamer in een dienstwoning. De man links, gekleed in pyjama, is onbekend. In het midden zit Barend Metaal met zoontje Nico. Rechts zijn vrouw Clara Metaal-Hukom. Aan de muur hangt een wandkleed met wajangpoppen, een foto van de vader van Barend Metaal, een foto van zijn moeder en de trouwfoto van Barend Metaal en Clara Hukom. Sumatra, ca 1930.