introductietekst...

De uit Groningen afkomstige minister Remkes schreef het voorwoord, dat gezet is in de vorm van een erepodium. De 1 aan de andere kant schemert er hier al een beetje doorheen.

fragment

Een fragment van de volgende bladzij. Links van “en…” staat een grote 1.

leeslinten...

Het boek bevat drie leeslinten – rood, wit en blauw. Op de linkerpagina zien we steeds de trofee die de betreffende kampioen in de wacht heeft gesleept, op de rechterpagina staat een korte tekst waarin duidelijk wordt om wie het gaat en waar hij of zij kampioen mee is geworden. In het midden van de pagina een foto die verwijst naar het kampioenschap. Die foto’s of plaatjes zijn al zeer fraai gekozen – hier gaat het bijvoorbeeld om de Architectuurprijs Centrum Hout.

en de winnaar is....

Klap je vervolgens het plaatje open, dan verschijnt een foto van de kampioen in kwestie, terwijl op het uitklapflapje een nadere uitleg te lezen is. De kampioenen achter de luikjes zijn dan weer een verwijzing naar de spreekwoordelijke bescheidenheid van de Groningers, die niet zo nodig in de spotlight hoeven te staan.

nieuwsgierig makend...

Het is op deze manier een zeer nieuwsgierigmakend boek geworden, dat er niet alleen prachtig uitziet, maar dat ook echt uitnodigt om te gaan kijken en lezen. En dat is natuurlijk precies wat een goede vormgever probeert te bereiken.