Het recenseren van een thriller is altijd linke soep, want je moet nooit teveel van het verhaal prijsgeven, vind ik. Het moet voor de lezer wel een beetje spannend blijven. Het enige wat je als recensent kunt zeggen is eigenlijk of een kinderboekenschrijfster als Simone van der Vlugt het ook als thrillerschrijfster goed doet, en in dit geval of Isolde Hallensleben het boek prettig voorleest.

Op Klaarlichte Dag is inmiddels alweer de zesde thriller van Simone van der Vlugt en het is, laten we daar kort over zijn, een juweeltje. De vaart zit er meteen in en als lezer word je meteen op een prettige manier meegesleept met Nathalie, die denkt dat ze haar gewelddadige vriend heeft doodgeslagen en daarom met haar zoontje Robbie op de vlucht slaat. Als ze rechercheur Julia Vriens tegen het lijf loopt versnelt het verhaal nog een keer, en als lezer, en dit geval luisteraar, krijg je nauwelijks kans adem te halen, vooral omdat je regelmatig slim op het verkeerde been wordt gezet, met bovendien een fraaie verrassende ontknoping aan het eind.

Isolde Hallensleben, de pittige meid die op tv onder meer als Jakhals bekend werd en die ook het kunstprogramma Vrw Zkt Knst presenteert is voor een vlot verhaal als dit de perfecte voorleeskeus. Kortom: dit is het perfecte zomerboek!

We laten twee korte fragmenten horen uit het begin van het boek, vooral om een idee te geven van de manier van voorlezen van Hallensleben.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.