duizend verkeersborden...

1000 signs
- duizend verkeersborden

In elke goede boekhandel vind je tegenwoordig wel een tafel met goedkope boeken. Daar vind je meestal ook de uitgaven van uitgeverij Taschen, die inmiddels 25 jaar bestaat, en in die tijd bewezen heeft dat goedkope boeken wel degelijk kwaliteit kunnen hebben.

In samenwerking met het tijdschrift Colors werd een boek gemaakt met duizend verkeersborden. Als je onze rubriek Merkwaardige Verkeersborden kon waarderen moet je dit heerlijke boek ook aanschaffen, want dit gebonden hardcover boek is niet alleen perfect gedrukt op stevig, glanzend papier, ook de foto's zijn goed en verrassend. En het kost nog geen tientje.

Je vindt in dit boek niet alleen de idiote stopborden op plaatsen waar je toch al niet meer verder kon, maar ook bladzijden met een overzicht van alle mogelijke borden met fietsen, honden, overstekende voetgangers of werkende mannen.

Het boek is verdeeld in de rubrieken Dieren, mensen, stop, honden, transport, kinderen, van alles wat, gevaar, wapens, toiletten, nee! en werk. Elk hoofdstuk en elk onderdeel van een hoofdstuk begint met een korte inleiding, en dan volgen vooral heel veel verbazingwekkende foto's, mooi geordend. Dat klinkt wat raar misschien, maar bij een boek als dit is de compositie belangrijk, omdat het anders al snel een onoverzichtelijke brei wordt. Nu is er soms zelfs ruimte voor een foto over twee pagina's, terwijl er op andere momenten twaalf kleinere foto's op één pagina staan. En ook dat is leuk, want je gaat vergelijken en ziet dan dat de meeste fietsen op verkeersborden echt tot hun kaalste basisontwerp zijn teruggebracht, terwijl er ook fietsen zijn die nog trappers hebben, en soms zelfs een koplamp.

  • 1000 Signs - Taschen - € 9,95 - ISBN 978-3-8365-1001-1

 

 

 

 

twee stopborden

de fietsborden...

tyarannosaurus rex en andere beesten...

voeten...

terug naar de startpagina van moors magazine