esperanza...

esperanza
- een max winter mysterie van felix thijssen

 

 

 

 

We hebben het hier al eerder gehad over de Max Winter-serie van thrillerschrijver Felix Thijssen. In Esperanza heeft Max Winter een redelijk bescheiden rol, in zoverre dat er weinig aandacht is voor zijn privÚleven, maar dat het verhaal zich concentreert op het kleine drama waar Esperanza een ongezochte hoofdrol in speelt.

Esperanza is de perfecte thriller, met verrassende wendingen, spanning en een opmerkelijk einde, maar het is daarnaast en tegelijkertijd de kroniek van een klein drama met gewone, herkenbare en overtuigende mensen in de hoofdrollen. Het gaat over goed en kwaad, maar vooral ook over het feit dat er aan alles nuances zitten, en dat zwart en wit nooit helemaal zwart of wit zijn. Dat geldt zelfs voor Esperanza, die totaal onverwacht een miljoenenerfenis krijgt omdat ze het leven van een nare oude man gered heeft. Hoe dat allemaal op een bijzondere manier weer in balans lijkt te komen verklapen we hier niet, want dan halen we iets weg uit de aantrekkingskracht van het thrillerdeel van het boek, maar Thijssen weet overtuigend de nuances van zwart en wit tevoorschijn te toveren zonder de vaart of de spanning uit het verhaal te halen.

Esperanza is een boek dat voor gewone thrillerliefhebbers die voor een spannend verhaal gaan een absolute aanrader is, maar ook voor meer literair ge´nteresseerde lezers, die wat meer diepgang in een boek hopen te vinden, wat meer gelaagdheid. Daar komt bij dat het boek vol zit met overtuigende, sympathieke en minder sympathieke, maar altijd Úchte mensen.
Een absolute aanrader dus.

  • Felix Thijssen - Esperanza - Een Max Winter Mysterie - Sijthoff ISBN 978-90-218-0234-3

 

terug naar de startpagina van moors magazine