goed tegen noordenwind

goed tegen noordenwind
- roman in e-mails door daniel glattauer

Ik kreeg een boek toegestuurd met onderstaand met viltstift beschreven papieren omslag, dat zo om het boek heengevouwen was dat ik wel meteen met hoofdstuk één moest beginnen. Hiernaast vind je de eerste drie bladzijden uit het boek, en als je die gelezen hebt weet je meteen wat voor soort boek het is.

Als ik je verteld had dat het hier om een liefdesroman in e-mails ging zou je waarschijnlijk hebben gedacht dat zoiets misschien een leuke gimmick was, maar dat het zeker nog niet een goed boek zou opleveren. Het verrassende is, dat het een geweldig boek is geworden.

Om te beginnen heb je het gevoel dat je stiekem de privé-mails van twee mensen zit te lezen, als gluurder. Maar al snel zit je helemaal in het verhaal, dat overtuigend begint met een simpel misverstand dat iedereen die wel eens e-mail opent herkennen moet.

Na een paar pagina's zitten de twee al vrij hevig met elkaar te flirten, en nog een paar bladzijden verder begint één van de twee je al licht te irriteren. Meer vertel ik hier beslist niet, want dit is een boek dat je gewoon zelf moet ontdekken. En als je na die eerste drie pagina's die je hier rechts kunt lezen nog niet nieuwsgierig bent geworden naar het vervolg, dan is het hele boek niet aan je besteed, vrees ik.

Maar dan mis je wel wat, want het is niet alleen vreselijk leuk, het is ook aandoenlijk, ontroerend, en soms ook echt spannend. Een aanrader dus.

Het boek is overigens opnieuw uitgebracht met het omslag en de titel hier helemaal onderaan.

laat je niet verleiden door de cover!

nieuw omslag...

pagina 1

pagina 2

© Daniel Glattauer, uit Goed tegen noordenwind, uitgever Wereldbibliotheek

 

 

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine