kobe maakt een museum...

kobe maakt een museum
- ashild kanstad johnsen

Als je ook maar een heel klein beetje verzamelaarsbloed in je aderen hebt, gaat dat bloed onmiddellijk sneller kloppen bij het zien van dit verukkelijke prentenboek over Kobe, die in een bos woont, en die op dinsdag, zoektochtdag, overal fantastische en mooie dingen tegenkomt die hij opraapt en meeneemt.

Tekenaar Ashild Kanstad Johnsen laat al die dingen ook mooi zien en vertelt dan het verhaal, want Kobe gaat natuurlijk eerst in allerlei boeken van alles opzoeken over de dingen die hij gevonden heeft, en bergt alles op in kasten met laatjes en doosjes, maar die raken ook allemaal vol. Wat nu?

En dan komt het verhaal van Kobe's museum. Het verhaal van Kobe is voor iedere verzamelaar, en voor iedereen die op zijn minst wel eens een reeks dingen die bij elkaar horen heeft verzameld heel herkenbaar, en ook voor kinderen, die op straat nog overal mooie dingen zien die ze mee naar huis willen nemen is dit een verhaal van alle tijden.

Kortom: een heerlijk, tijdloos prentenboek, waar niet alleen kinderen plezier aan zullen beleven. Ik heb zo het vermoeden dat iedere verzamelaar die een kind heeft zijn kind onmiddellijk dit boek cadeau zal doen. Haha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag is zoektochtdag...

Dinsdag is zoektochtdag...

alles wat hij gevonden heeft

Alles wat hij gevonden heeft...

Ashild Kanstad Johnsen, tekst en tekeningen

 

terug naar de startpagina van moors magazine