wanneer je omringd bent door vlammen...

wanneer je omringd bent door vlammen
- david sedaris

De humor van David Sedaris heeft ook in Nederland tegenwoordig lezers. Dat is bijzonder, want Sedaris heeft een eigenaardig, Amerikaans gevoel voor humor, waarbij het zeker niet alleen maar gaat om bulderlachen, want ongemerkt weet hij zoveel treurigheid en ellende in zijn verhalen te verstoppen dat het lachen je op een bepaald moment vergaat. Het begint vaak met stil gegniffel, maar het lachen vergaat je op een bepaald moment toch een beetje, ook al ben je onderweg een aantal keren verschrikkelijk in de lach geschoten.

Humor met melancholie dus, met treurigheid en eenzaamheid erdoorheen geroerd. Bizarre alledaagsheid, vreemde afwijkingen van familie en vrienden, hilarische reisverhalen, Sedaris weet over de kleinste zaken nog zo te schrijven dat je alleen maar verder wil lezen.

Als ik de eerste twee bladzijden van zijn nieuwe boek lees ben ik opnieuw verkocht en moet ik doorlezen, want dan wil grijnzend weten hoe het verder gaat. Daarom laat ik je hier simpelweg die eerste twee bladzijden van "Wanneer je omringd bent door vlammen" lezen, want zo eenvoudig is het soms gewoon. Lees die twee pagina's, ga naar de boekwinkel bij jou in de buurt, koop het boek en lees verder. Je zult er geen spijt van hebben.

 

het is besmettelijk...
maar dat is nog niets...

David Sedaris

terug naar de startpagina van moors magazine