the wild things
- by dave eggers

plastic verwijderd

de achterkant, nog ingepakt...

het ingepakte boek...

In het Nederlands heette het Max en de Maximonsters, en het was een griezelig prentenboek van Maurice Sendak dat voor veel kinderen een favoriete herinnering zal zijn, en voor sommigen een uitgesproken griezelige herinnering. Een onvergetelijk boek, dat zeker. Het boek stamt uit 1963, en veertig jaar later besloot regisseur Spike Jonze er een film van te maken. Hij belde Dave Eggers om te vragen of die het script wou schrijven. Maurice Sendak werd er ook bij betrokken, en die opperde dat Eggers misschien een roman kon maken van al het materiaal. Dat werd The Wild Things.

The Wild Things van Dave Eggers wijkt op plaatsen af van het prentenboek van Sendak, maar ook van de film van Jonze, omdat Eggers zijn eigen interpretaties toevoegde en er een boek van maakte dat niet echt een kinderboek is. Alle Maxfans moeten het gewoon zelf maar lezen, want Eggers heeft met zijn eigen variatie op het thema dat Sendak in zijn prentenboek opvoerde echt iets toegevoegd.

Hier linksboven zie je hoe ik het boek (dat ik toegestuurd kreeg omdat ik een McSweeneys Boekenabonnement heb - zeer aan te raden: tien boeken voor honderd dollar, inclusief verzending!) kreeg. Ingepakt in plastic, met een grote sticker met de titel. Zonde om open te maken, maar dat moet toch echt als je het boek wil lezen. En dan heb je vervolgens een heerlijk zacht boek in handen, wat in dit geval het leesplezier extra verhoogt. Zowel voor Maxfans als voor Eggersfans een absolute aanrader!

terug naar de startpagina van moors magazine