Een van de grootste verrassingen op tijdschriftgebied komt van een blad dat uit tamelijk onverwachte hoek komt, namelijk van www.boekwinkeltjes.nl , een website die precies biedt wat de naam aangeeft. De ontertitel van het blad Inkt! is al meteen heerlijk onpretentieus – de glossy voor liefhebbers van lezen.

Liefhebbers van lezen, liefhebbers van boeken, beter gezegd, komen in dit blad zeer ruim aan hun trekken. Want er staat niet alleen een prima interview met de onvermijdelijke Arnon Grunberg in, er staan stukken in over tweedehands boeken, over kunstenaarsboeken en over pop-upboekenverzamelaars. Maar er staan ook speciaal voor het blad gekozen fragmenten in uit de dagboeken van antiquaren Hinderickx en Winderickx, er staan heerlijk korte recensies in met ruime citaten, zodat je zelf kunt oordelen en proeven. Precies wat lezers willen dus.

Geert de Weijer heeft een rubriek van twee pagina’s over strips, Theodor Holman heeft een column (over Karel van het Reve dit keer), er is een agenda van boekenmarkten en boekenbeurzen, er is een artikel over boekendieven, en op de clubpagina maken we kennis met het Buddingh’ Genootschap. Er is aandacht voor poëzie, maar ook voor boeken over wetenschap en er zijn nog meer columns, van Simon Vinkenoog onder meer. Het leest allemaal lekker weg, en het maakt je vooral ook op een prettig prikkelende manier nieuwsgierig. Voor ik het doorhad had ik het grootste deel van het blad al echt zitten lezen en was ik op internet verder aan het zoeken aan de hand van tips uit het blad.

Ben jij een lezer of een boekenliefhebber?
Kijk dan op zijn minst even bij www.inktglossy.nl