NIEUWS

@            Het is nog lang niet zover, maar er is toch al één naam bekend voor het CACTUSFESTIVAL dat zoals u weet, plaats vindt op 11, 12 en 13 juli e.k. en niet mag gemist worden: SUZANNE VEGA & BAND die aantreden op zaterdag en zoals u ook allang weet, niet gemist mogen worden.

@            Eind volgende maand verschijnt op RealWorld (Virgin) Seed, de debuut-cd van de AFRO CELTS. Vergis u echter niet: deze debuut-cd is geen debuut! Het lijkt wel wartaal maar het is ware taal: de Afro Celts zijn gewoonweg de Afro-Celt Sound System onder een nieuwe, verkorte naam. Medewerkers aan de cd zijn o.a. Jah Wobble, de Ierse violiste Eileen Ivers en de flamencogitarist Jesse Cook.

@            Meer dan acht jaar heeft het geduurd, maar binnenkort levert The Allman Brothers Band dan toch een nieuw product af. Hittin’ The Note heet de plaat en ze zal verschijnen op Sanctuary Records.

@            Einde maart komt Columbia op de proppen met een tribuut-cd aan… Bob Dylan… z’n twee religieus getinte platen SLOW TRAIN COMING en SAVED, die hij respectievelijk in ’79 en ’80 op ons losliet als ‘herboren christen’. Het tribuut zal naast een duet van Dylan met Mavis Staples ook nieuwe opnamen bevatten van Aaron Neville, Shirley Caesar en de Fairfield Four.

@            Begin april presenteert ons aller LUCINDA WILLIAMS haar nieuwste eitje: World Without Tears op Lost Highway (Universal). Producer van dienst is Mark Howard, vooral bekend van z’n knutselwerk voor Bob Dylan, en de muzikanten die er op meespelen zijn Doug Pettibone (gitaar), Jim Christie (drums, percussie en keyboards) en Taras Prodaniuk (bas). Aan de titels op de plaat (Fruits Of My Labor, Righteously, Ventura, Bleeding Fingers, Over Time, Those Three Days, Atonement, Sweet Side, Minneapolis, People Talkin’, American Dream, World Without Tears en Words Fell) is het niet te merken, maar naar verluidt zou dit Lucinda’s meest rockende plaat tot nu toe zijn. Ondertussen is ook het nieuws bekend dat Lucinda een Europese toer van drie weken gaat maken, die start op 2 mei in Glasgow en eindigt op 22 mei in Oslo. En pal middenin ligt toch wel 10 mei zeker, de HA’ndelsbeurs in Gent. Gewettigde afwezigheden bestaan die avond niet!

@            Niet dat hij er zelf nog veel zal aan hebben, maar EMI komt, in de States althans, aanzetten met twee minder interessante en één hoogst interessante heruitgave van WARREN ZEVON: Sentimental Hygiene (’87) en Transverse City (’89), allebei met een paar bonustracks, én z’n uit 1969 stammende debuut Wanted Dead Or Alive waaraan het volledige, nooit uitgebrachte tweede album A Leaf In The Wind wordt gekoppeld. Dat betekent zo maar eventjes 10 extra tracks… smullen geblazen! (Marc Nolis)