The New Yorker is al ruim tachtig jaar het beste weekblad ter wereld. Een van de zeer weinige tijdschriften ook die aan een cover met alleen een tekening genoeg hebben. Geen schreeuwerige aanprijzingen van geruchtmakende artikelen (al zijn die er regelmatig – de Abu Graibfoto’s waren het eerst in The New Yorker te zien), geen andere tekst dan de titel van het blad, de prijs en de datum. Als abonnee krijg je zelfs een exemplaar zonder ontsierende streepjescode toegestuurd.

Met dat omslag worden de laatste tijd wel steeds vaker grappen uitgehaald. Zo is er een tijd geleden een nummer verschenen met vier verschillende covers van Chris Ware. Dat wil zeggen – als abonnee had ik dat niet door, omdat ik gewoon een van die vier thuisgestuurd kreeg, maar in de kiosk kon je uit vier verschillend ogende New Yorkers kiezen. En nu verschenen er vrij vlug na elkaar twee themanummers met dubbele en zelfs driedubbele covers. Hier links de Innovation Issue (met onder meer een prikkelend stuk van Malcolm Gladwell), met de cover die je ziet als je het blad krijgt en daaronder de cover die onder die eerste verborgen zit.

Dan hieronder de Journeys Issue van drie weken eerder, met maar liefst drie covers achter elkaar. Zo blijft de New Yorker de lezer niet alleen inhoudelijk verrassen.

journeys 1...journeys 2...journeys 3...