McSweeney’s is nog steeds het mooiste, verrassendste en leukste tijdschrift ter wereld. We hebben je een tijdje terug al nummer elf en nummer dertien laten zien, nummer zestien en zeventien en ook nummer 21 en nummer 22.

Ook nummer 23 is weer een topper, met een paar verrassende extra’s. Het tijdschrift verschijnt dit keer weer als gebonden boek, met een opmerkelijk uitvouwbaar omslag. Aan de ene kant van dat omslag staan illustraties van Andrea Dezsö (die ook de titelpagina’s van alle verhalen maakte), de andere kant wordt gevuld met opmerkelijk vormgegeven verhalen en stukjes van Dave Eggers. Eggers heeft de neiging zich bij zijn tijdschriften tamelijk onzichtbaar op te stellen, maar zijn bijdragen zijn altijd zeer de moeite waard. In de achterkaft zit nog een schriftboekje geplakt, getiteld Comedy By The Numbers. Het boek zelf bevat bijna tweehonderd bladzijden aan verhalen, van Roddy Doyle, Ann Beaty en een aantal tot nu toe onbekende schrijvers.

Als je het stofomslag verwijdert verschijnt onderstaande boodschap. Op de rug vinden we dan het vervolgtekstje. In dit soort humor en dit soort details is McSweeney’s onnavolgbaar. Juist die details zorgen ervoor dat ik elke aflevering weer zeer zorgvuldig lees en bestudeer.

still going strong... like castro...

de rug van het boek... "we bedoelden Ramon"...