joost swarte joost swarte - los werk

Joost Swarte kom je op de meest onverwachte plekken tegen. Hij heeft veel eigen boeken gemaakt, veel illustraties, omslagen, hoezen en zelfs plastic zakken. Van die laatste zie je hiernaast een voorbeeld. Het is een plastic zak voor de platenzaak Forever Changes, die niet in zijn geheel gescand kon worden. De belettering is zoals meestal ook van Swarte zelf.

Er onder vind je de cover die Swarte maakte voor het Franse blad Jazzman. Het is overigens bijna ondoenlijk alles van de man te vinden, want hij publiceert over de hele wereld, terwijl hij tussen het tekenen door ook nog gebouwen en beelden ontwerpt. Een veelzijdig kunstenaar dus, en een van de weinige Nederlanders die ook internationaal bekendheid geniet.

Nog curieuzer is de tattoo die daaronder staat. De foto komt van iemand die de tatoeage heeft 'gewonnen' tijdens de "open dagen van de kunstuitleen 1998"...

Daar weer onder signeert Swarte een gigantisch vloerkleed dat hij ontworpen heeft, en daaronder vind je de tekening die hij maakte voor de boekenbijlage van Vrij Nederland van 20/27 december 1986, en daaronder die voor het kerstnummer van 1987. Tenslotte de boekenbijlage voor de boekenweek in maart 1985.

En helemaal onderaan de poster voor de Haarlemse Nachten en een omslag voor het tijdschrift Malta, en een oude plastic zak voor boekhandel Scheltema.

En tenslotte een oude tekening van Swarte  die onlangs is uitgebracht als zeefdruk.

plastic zak

fragment van dezelfde plastic zak

jazzman cover

tattoo
 
tattoo-ontwerp

swarte zet handtekening onder vloerkleed...

omslag boekenbijlage vrij nederland

boekenbijlage vn

voor de boekenbijlage vn

haarlemse nachten

tijdschriftomslag

plastic zak

logo?....

de avonturen van zaagje...

een oude zeefdruk

terug naar de startpagina van moors magazine