Na de twee albums over de goudmijn van Prosit volgt er weer een serie van vijf albums die één verhaal vormen. Het verhaal begint met Chihuahua Pearl. Het gaat in feite om een schat die opgespoord moet worden, en waar verschillende partijen achteraan zitten. Blueberry heeft inmiddels een hele serie vijanden. De dame waar het album naar vernoemd is komt pas aan het eind van het boek in beeld, en blijkt uiteindelijk ook bij de schurken te horen. Dat Mike Blueberry verliefd wordt maakt de zaak uiteraard wat gecompliceerder, en leuker, want inmiddels lopen er een paar verhaallijnen door elkaar, en dat is iets wat we in strips niet zo heel vaak mogen meemaken, maar wat het allemaal wel interessanter maakt.

In het volgende deel moet de enige man die weet waar de schat van een half miljoen begraven ligt eerst bevrijd worden uit een Mexicaanse gevangenis. Dat duurt bijna het hele boek. De volgende personen zitten in Chihuahua, omdat ze aan het grote geld geroken hebben:

In Ballade voor een doodskist trekt iedereen naar het kerkhof waar de schat begraven zou zijn. Uiteindelijk levert dat een kist lood en oud ijzer op, waarna Blueberry, die de schat voor de regering moest zien te vinden, ervan beschuldigd wordt het goud zelf achterover gedrukt te hebben, waarna oneervol ontslag uit het leger volgt en deportatie naar een strafgevangenis.

blueberry krijgt iets door

In Vogelvrijverklaard weet Blueberry te ontsnappen, maar hij is nu vogelvrijverklaard en wordt gemanipuleerd door een bende die de president wil vermoorden, waarbij Blueberry de schuld moet krijgen. De feitelijke sluipmoordenaar is de jongen met het mooie onschuldige gezicht waar het laatste album uit deze reeks naar genoemd is, Angel Face.
Blueberry heeft geleidelijk aan zelf een wat onsympathiek hoofd gekregen, wat ook al aangeeft dat de makers van de strip wat afwijken van de geijkte paden. Blueberry is ook verder niet bepaald een doorsnee held, want hij is weliswaar uit het goede hout gesneden, ruwe bolster, blanke pit enzo, maar hij heeft de zaak absoluut niet meer in de hand. Aan het eind van het verhaal weet hij toch nog spoorloos te verdwijnen, nadat hij de aanslag op de president wist te voorkomen.

Het verhaal gaat verder…