Blueberry is nog steeds vogelvrij en is ondergedoken bij een Indianenstam. In dit verhaal dus uitgebreid aandacht aan de manier waarop de Indianen behandeld werden in het Amerika van de voor-vorige eeuw. Blueberry speelt uiteraard een heldenrol en Gebroken Neus is zijn Indiaanse naam.
In De Lange Mars komen we weer wat oude bekenden tegen. Jimmy McClure en Red Neck gaan op zoek naar Chihuahua Pearl; Blueberry ontsnapt weer eens en sluit zich weer aan bij de Navajo’s.
In De Ongrijpbare Navajo’s komen we ook weer wat oude bekenden tegen, zoals de Indianenjager. In feite is het dus één lang vervolgverhaal, dat met elk boek ingewikkelder en ondoorzichtiger wordt. Het tekenwerk is echter als vanouds fenomenaal.
De Ongrijpbare Navajo’s is voor de verandering eens prima ingekleurd, dit in tegenstelling tot het vervolg De Laatste Kaart.

Uit de Ongrijpbare Navajo’s

Uit De Laatste Kaart

Het Einde van de Lange Rit lijkt het laatste verhaal uit de hele serie avonturen van Blueberry te worden. Na een laatste confrontatie met Angel Face redt hij nog weer een keer het leven van de president die hem niet alleen eerherstel toezegt, maar hem ook het goud van Vigo laat houden. Aan het eind van het verhaal kondigt Blueberry aan dat hij op zoek gaat naar Chihuahua Pearl, omdat hij met haar wil trouwen…